FAQ (veelgestelde vragen)

Veelgestelde vragenVeelgestelde vragen

Hoe snel ben je beschikbaar? En wat is de frequentie van gesprekken?
Een afspraak voor een kennismakingsgesprek kan binnen 1 á 2 weken.

Partnerrelatiegesprekken zijn meestal om de week en is er sprake van een crisis dan zit er minder tijd tussen. Dit gaat overigens in overleg.

Worden individuele gesprekken vergoed?
Ja, als je aanvullend verzekerd bent bij bepaalde zorgverzekeraars. Voor 2023 is dit:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, MenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Wordt relatietherapie vergoed?
Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt ook Nationale Nederlanden, Just en Ohra). De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Heb je affiniteit met spiritualiteit/geloof?
Mijn achtergrond is christelijk. En het christelijk geloof is de basis van waaruit ik leef. Iedereen is echter van harte welkom! De affiniteit met een christelijke levensovertuiging betekent niet dat er een speciale christelijke manier van behandelen wordt gebruikt. De keus ligt bij de cliënt om geloof meer of minder expliciet mee te nemen in de behandeling. Ik ben van binnenuit bekend met diverse stromingen in christelijk Nederland (Reformatorisch, Gereformeerd, Evangelisch).

Wat is jouw leeftijd en hoeveel ervaring heb je?
Mijn geboortejaar is 1970. Ik doe sinds 2010 dit werk. Het voordeel van mijn leeftijd is, dat ik ook enige levenservaring heb.

Welke aanvragen kun je niet in behandeling nemen?
Als er sprake is van autisme, ernstig trauma of van persoonlijkheidsstoornissen (b.v. borderline, PTSS). Zie: https://www.psyq.nl/persoonlijkheidsstoornis/verschillende-persoonlijkheidsstoornissen.