Huwelijksproblemen

Last van Huwelijksproblemen?

Mijn ervaring is dat beide partners vaak jarenlang hun best doen de ander te bereiken, maar elke keer merken dat ze in destructieve patronen terecht komen. Ruzies gaan steeds meer op elkaar lijken, irritaties lopen op. Huwelijksproblemen ontstaan. In de relatietherapie spoor ik samen met jullie deze patronen op en proberen we nieuwe, positieve patronen te ontwikkelen.

Huwelijksproblemen oplossen

In iedere relatie komen irritaties, spanningen, misverstanden en ruzies voor; dit is normaal en hoeft niet te wijzen op een ongezonde of falende relatie. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit weten te komen, kan er een vicieuze cirkel ontstaan. Op zo’n moment kan relatietherapie uitkomst bieden. Relatietherapie is echter niet alleen bedoeld als laatste strohalm, het kan bijvoorbeeld ook dienen als middel tot verdieping van een relatie!

Relatietherapie biedt jullie (nieuwe) mogelijkheden om anders naar jezelf, elkaar en je relatie te kijken. In relatietherapie richten we ons onder meer op:
• hoe gaan de partners dagelijks met elkaar om
• wat zijn de verschillen en de overeenkomsten
• waar liggen de mogelijkheden en de beperkingen
• wat zijn de verwachtingen die de partners van elkaar hebben; zijn deze altijd zo geweest of gedurende de relatie veranderd
• wat bindt de partners en wat scheidt hen
• hoe kan men elkaar tegemoet komen zonder zichzelf te verliezen
• hoe en wanneer ontstaat er strijd en hoe men daar samen uit kan komen.

Intake relatietherapie

De intake is bedoeld om vast te stellen welke hulp het best past bij je. Ik werk  niet met ingewikkelde diagnoses en lange vragenlijsten, maar ga meteen in het eerste gesprek met je aan de slag. Aan het eind van het gesprek geef ik een advies voor een traject. Eventueel verwijs ik door naar een andere hulpverlenings-instantie, als ik het idee heb zelf de goede hulp niet te kunnen bieden. Een gesprek duurt een uur.

Klik hier om naar contact te gaan.