Zonder intimiteit, flauwe seks

Meer seks begint met meer intimiteit

Zonder intimiteit, flauwe seks

Intimiteit in je relatie

Intimiteit is het eerste wat verdwijnt in een monogame relatie, geven onderzoeken aan. De stap naar seks wordt dan erg groot. De hele dag geen contact en ’s avonds ‘moet’ het gebeuren. Dat is een hele grote stap. Zonder intimiteit flauwe en saaie seks.

Met name mannen onderschatten behoorlijk het belang van dagelijkse intimiteit. Een knuffel, een hug, een aai over de bol, even vastpakken, een kus in de nek, een klap op de bil, ’s avonds bij elkaar zitten of kroelen en voelen. De vrouw ervaart dan dat ze nog ‘bestaat’. Een vrouw wil merken: hij ziet me staan, hij hoort mijn kreuntjes, hij voelt mijn lijf, hij ruikt mijn geurtje, hij proeft mijn verlangen. Ik leef, ik besta. Ik ben meer dan de tv.

Als een vrouw die dagelijkse persoonlijke aandacht ervaart dan bloeit ze open, dan gaat haar geest, ziel en lichaam ‘open staan’ naar meer liefde. Dan wordt de overgang naar seks kleiner en kleiner en wordt de passie groter.

Maar de hele dag geen aandacht of aanraking verlaagt de seks bijna altijd tot ‘erop en eraf’. De man heeft zijn wekelijkse seksshot en de vrouw laat het om de lieve vrede gebeuren. Ik hoef niet te vertellen hoe dat de relatie op den duur uitholt. De vrouw krijgt steeds minder zin in passieloze seks en de man gaat zijn prikkels steeds meer bij de porno halen.

Maar dat kan anders!!!
Relatie kun je vorm geven aan de hand van spelregels. Niet het dagelijks leven laten gebeuren maar de schepper zijn van je eigen dagelijkse leven. Dat betekent dat je kunt besluiten om dagelijks intiem te zijn. Besluiten. Niet afwachten, maar besluiten. Een besluit nemen. Zeggen: ‘ik wil jou graag dagelijks bewust aanraken, intiem zijn zonder seks te hebben. Ik wil je laten merken dat ik je zie en voel’.

Mannen, neem een besluit!

Wat is intimiteit?
Intimiteit is: ‘je veilig voelen bij je partner waardoor je iets van jezelf (bijvoorbeeld aanraking) gaat delen met die ander’.


Deze tekst is geschreven door Marc Angenent en met toestemming overgenomen.

Lees ook:

Intimiteit en de ware betekenis hiervan

Share this post