Over mij

Het gezicht achter Verrijk je RelatiesHet gezicht achter Verrijk je Relaties
Ingrid van der Mark-Barneveld

Mijn man vindt mij betrokken, to the point en zorgzaam. Ik geniet van mijn kleinkinderen. Je kunt mij wakker maken voor een pannenkoek met appel, rozijn en donkerbruine basterdsuiker. Eén van mijn levensmotto’s is: “Als je de sprong waagt, kom je verder”.

Mijn roots liggen in de Zwartewaterstad Genemuiden:

Panoramafoto Genemuiden
Op mijn 23ste wil ik graag zelfstandig wonen en kies ik voor Zwolle. Ik ontmoet na vele jaren single zijn in 2012 mijn huidige man Nico. Na twee jaar besluiten we in het huwelijksbootje te stappen en verhuis ik naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Opleiding/cursussen

Ik volgde in mijn leven diverse cursussen en opleidingen, zoals een 3-jarige psychopastorale opleiding en in 2009 een  specialistische opleiding EFT relatietherapie (EFT = Emotionally Focused Therapy).  Rond 2011 volgde ik een opleiding bij het Kempler Instituut Nederland voor ervaringsgericht psychosociaal coach. Me verder professionaliseren door bijscholingscursussen en intervisie vind ik belangrijk. Ooit zei iemand tegen mij: “Ingrid, je moet je leergierigheid niet tekort doen”.  Dat was voor mij het duwtje dat ik nodig had om op 32-jarige leeftijd een vierjarige HBO-opleiding te beginnen. In juli 2006 studeerde ik af als docent omgangskunde/agogiek met als specialisatie communicatietrainer. Begin 2019 ontving ik mijn diploma voor de PSBK (Psychosociale Basiskennis). Deze enorm interessante en leerzame opleiding op HBO-niveau behandelde psychische en lichamelijke ziekten, de wisselwerking daarin en diagnose stellen. Sinds 2019 ben ik erkend psychosociaal therapeut en lid van beroepsvereniging CAT.

Diversen

In mijn vrije tijd ben ik buurtbemiddelaar. Bij de Evangelische omroep was ik vele jaren nazorgmedewerker.  Verder werkte o.a. als docent sociale vaardigheden/agogiek in het MBO en coachte ik veel leerlingen. In 2010 startte ik met Verrijk je Relaties en sindsdien begeleid ik mensen bij het verrijken van hun relatie(s) en leven. Dit doe ik vanuit een christelijke levensvisie.

Met Verrijk je Relaties wil ik mensen bereiken die worstelen op het gebied van relaties en/of persoonlijke problematiek.  Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om invoegen in een bestaand gezin. Na jaren single te zijn, waag ik de sprong te trouwen met een man die (klein)kinderen heeft en wiens vrouw is overleden. Moeilijke en ook rijke jaren liggen achter ons.

Alles wat ik tot nu toe in het leven mocht leren op het gebied van  o.a. eigenwaarde, communicatie en relatie(s) wil ik graag meegeven aan stellen en individuen en een ieder die op mijn pad komt. Misschien ken je het lied wel dat begint met “Laat zo je licht maar schijnen bij alles wat je doet ….”. Van jongs af aan is het mijn diepste wens een lichtje te mogen zijn voor anderen.

Mijn visie

O.a. opleiding en (levens)ervaring hebben bijgedragen op mijn visie op relaties en hoe jij tot je recht kunt komen als persoon.

Contact

Graag help ik je meer plezier te krijgen in jouw relatie(s) en leven en nodig ik je uit contact met mij op te nemen.

Kijk rond op mijn websiteKijk gerust eens rond op mijn website. In mijn blog lees je over diverse onderwerpen en wil je maandelijks mijn nieuwsbrief ontvangen, dan zie ik jouw aanmelding graag tegemoet!