Relatie en Geloof

Je hebt verkering, bent verliefd en helemaal in de wolken. Als de roze wolk weg is, wat dan? De liefde hoeft dan niet weg te zijn. Maar hoe ga je dan verder? Of je bent jaren getrouwd, maar ziet het niet meer zitten. Je hebt een belofte gedaan, hoe moet dat nu? Welke rol heeft hierin het geloof in God? En hoe weet je als je verkering hebt, of hij/zij de ware is? Wat wil God hierin?

Kruis2Met God kun je een extra mijl gaan. Samen met Hem kom je verder. Hoe gaan jullie daar in de relatie mee om? Willen jullie daar wat mee? Indien daar behoefte aan is, besteed ik in de therapie en verkeringscoaching ook aandacht hier aan.

Geloof en therapie. Kan dat samen gaan?
Ik geloof dat Gods liefde het meest gezonde is voor elk mens. En het brengt dieper herstel dan wat dan ook. Als je zelf niet meer verder kunt, dan is er Iemand die nog wel met jou de tweede mijl kan gaan. Hij kan jou kracht geven.

Liefde is niets iets vaags maar heel concreet geworden in de waarheid van Gods Woord (bijbel) en de werkelijkheid van Gods schepping (scheppingsorde). Therapie is niet alleen de aanduiding van een specialistische deskundigheid en methodiek maar krijgt weer de betekenis die het woord in de Bijbel heeft: herstel van het leven als gevolg van de verbinding met Christus in wie Gods liefde naar de mens toe komt. Zo bezien vallen christelijke therapie en pastoraat samen.

Wil je meer informatie? Klik hier om naar contact te gaan.