Digitaal Je Kleinkinderen Naar Bed Brengen: Super Leuk!

Digitaal Je Kleinkinderen Naar Bed Brengen: Super Leuk!

Relaties in tijden van Corona: zo doe je dat!

Mijn kleinkinderen wonen niet in dezelfde plaats. Het is geen wereldreis, maar het is toch een klein uurtje reizen. En ik wil graag betrokken zijn bij hen. Maar hoe doe je dat?

Vandaag bracht ik Thijs (7 jaar) op afstand naar bed. Ik zie hem in beeld via Whatsapp als hij zijn tanden aan het poetsen is. Zijn pyjama heeft hij al aan. In zijn nek zie ik een (nep)tatoeage van een piratenteken. Ik vraag ernaar. Lachend zegt hij dat de tatoeage na het douchen toch nog is blijven zitten. En dat terwijl op de verpakking stond dat na het douchen het eraf zou zijn. Thijs neemt de telefoon mee naar zijn kamer. Eerst kletsen we gezellig over de dag. En in het bijzonder over gisteren. Want gisteren was ome Rick een dagje bij hun. En ome Rick was gisteren voor het eerst “Meester Rick”. Want de kleinkinderen kunnen niet naar school vanwege de lockdown. Als het aan Thijs ligt, heeft hij liever thuis school en dan met “Meester Rick”, dan dat hij naar school gaat. Of dat voor Lukas (6 jaar) ook geldt, hoor ik vast een andere keer.

Ik lees voor uit Oki en Doki. Zo nu en dan maak ik het wat interactief en stel Thijs een vraag. Daarna leest Thijs mij een kort verhaal voor uit een kinderbijbel. Fantastisch zoals hij al kan lezen! We sluiten af met gebed. Daarbij krijg ik een kijkje in wat hem bezig houdt. Prachtig!
Het digitaal naar bed brengen is bijna ten einde. Ik zeg: “Thijs, hoe moet dat nou. We kunnen elkaar niet knuffelen”. Vervolgens geeft Thijs een digitale knuffel (kus op de camera en kus op zijn hand) en ik doe hetzelfde. Nog even zwaaien en daarna gaat het licht uit. Tijd voor Thijs om te gaan slapen.

Ik wil afsluiten met het volgende: “als het niet kan zoals je graag wilt, kijk dan naar wat er wél mogelijk is”. Deze tijd van Covid-19 heeft nare en ook leuke kanten. Ik merk dat het nog meer een beroep doet op mijn creativiteit. Heb jij kleinkinderen of ben je oom of tante? Breng ze eens digitaal naar bed. Super leuk! En wat ben ik trots op mijn kleinkinderen! Nooit gedacht dat ik oma zijn zo leuk zou gaan vinden. Ik ben nl. niet op een standaard manier oma geworden. Nieuwsgierig? Lees dan dit.

Wil je vaker een blogbericht? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

Share this post