Relatiegesprekken

EFT-relatietherapie

Je relatie heeft een goede basis, maar soms lukt het niet om het beste er uit te halen. In iedere relatie komen irritaties, spanningen, misverstanden en ruzies voor; dit is normaal en hoeft niet te wijzen op een ongezonde of falende relatie. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit weten te komen, kan er een vicieuze cirkel ontstaan. Op zo’n moment kan ervaringsgerichte relatietherapie uitkomst bieden. We gaan met behulp van de EFT-methode van Sue Johnson op zoek naar het patroon waar jullie telkens in zitten en doorbreken dit door stil te staan bij het gedrag en de gevoelens. We werken aan meer veiligheid, vertrouwen (of herstel van vertrouwen bij vreemdgaan) en openheid. Relatiegesprekken zijn echter niet alleen bedoeld als laatste strohalm, het kan bijvoorbeeld ook dienen als middel tot verdieping van een relatie!

Vernieuwing in je relatie

Relatiecoaching, verkering

Situatie vóór de gesprekken

EFT Relatietherapie biedt jullie (nieuwe) mogelijkheden om anders naar jezelf, elkaar en je relatie te kijken. Het biedt vernieuwing in je relatie. In de relatiegesprekken kan het volgende aan bod komen:
• wat de partners bindt en wat hen scheidt
• hoe je elkaar tegemoet kunt komen zonder jezelf te verliezen
• hoe en wanneer er strijd ontstaat en hoe je daar samen uit kunt komen
• seksuele intimiteit
• ontdekken wat de crisis (b.v. vreemdgaan) voor de relatie betekent
• herstel van vertrouwen door te werken aan o.a. openheid en veiligheid

Intake voor EFT Relatietherapie

Situatie na de gesprekken

De intake is bedoeld om vast te stellen welke hulp het best past bij je. Het eerste gesprek is gezamenlijk (ruim 1,5 uur). Hierin onderzoeken we waar jullie het meeste last van hebben in de relatie.  Als dit helder is, volgt er een individueel gesprek met jullie beiden afzonderlijk (ruim
1 uur). Eventueel verwijs ik door naar een andere hulpverleningsinstantie, als ik het idee heb zelf de goede hulp niet te kunnen bieden.

Wil je meer weten? Bel of stuur een bericht.