Test of je single at heart bent of niet

Test of je single at heart bent of niet

SINGLE AT HEARTKun je vier of meer stellingen uit dit artikel met ‘ja’ beantwoorden? Dan ben je een echte ‘single at heart’: iemand die meer geschikt is als vrijgezel dan anderen.
Soms kan ik zo genieten van momentjes me-time. En als ik voor grote beslissingen sta, hak ik het liefst zelf de knoop door. Ik sta graag op eigen benen. Maar ben je dan ook daadwerkelijk een single at heart?

Bella DePaulo is sociaal psycholoog en heeft veel onderzoek gedaan naar de term ‘single at heart’. Volgens haar betekent het dat je jezelf ziet als single. Maar kan dat dan ook in een relatie of huwelijk, vraag ik me af. Bella geeft aan dat je single at heart kunt zijn, ongeacht je een partner hebt of niet.

‘Single at heart’ is een heel actueel thema volgens relatietherapeute Cocky Drost. “We kunnen ons steeds moeilijker binden. Laatst las ik in de krant dat er steeds minder huwelijken bestaan. Ik spreek veel singles. Een getrouwde cliënt zei ook: ‘Ik ben ongelukkiger dan ik ooit was toen ik nog single was.'”

Misschien heb je wel nooit als meisje gedroomd over een romantische bruiloft met bruidsmeisjes en een enorme trouwjurk. Je vindt het simpelweg heerlijk om single te leven. “Dat valt samen met het begrip autonomie,” vertelt Cocky. “Autonomie is niet lak hebben aan de rest, het is zelfvalidering (ik ben oké), zelfregulering (jezelf durven zijn in verschillende situaties) en zelfreflectie (kritisch naar jezelf durven kijken).”  Als je single at heart bent, is het niet je hoogste levensdoel om een lange relatie aan te gaan.

“”Als je single at heart bent, kies je liever voor een gelukkige relatie met jezelf. Toch is het mysterie van de liefde in ons allemaal aanwezig. Durf een happy single te zijn, maar sta ook open voor het geluk dat een relatie kan bieden,” sluit Cocky af.

Test

Beantwoord de volgende stellingen met ‘ja’ of ‘nee’.

  • Ik kan alles, zolang ik mijn hoofd er maar naar zet.
  • Ik vind het leuk om dingen zelf te regelen.
  • Als ik nadenk over grote beslissingen als een nieuwe carrière of emigreren, maak ik die keuze liever zonder partner.
  • Als ik tijd voor mezelf heb, denk ik: ah, eindelijk alleen!
  • Ik heb geen partner als gezelschap nodig tijdens gelegenheden.
  • Met de goede voornemens in het vooruitzicht – ik heb geen behoefte om mijn verbeterde leven te delen met een partner.

Kun je vier of meer stellingen met ‘ja’ beantwoorden? Reken maar, dan ben je een echte single at heart.

Bron: Psychology Today
Overgenomen van: www.eva.nl
Tekst: Leonie van Ark

Verrijk je Relaties geeft ook singlecoaching. Wil je hierover meer weten? Klik dan hier.

Share this post