Tarieven

Tarieven, Vergoedingen

Voor een kennismakingsgesprek kun je via het contactformulier of telefonisch contact met mij opnemen. Als je het contactformulier gebruikt, neem ik daarna telefonisch contact met je op. In het kort hoor ik dan waarvoor je graag hulp wilt. Vervolgens maken we een afspraak voor  kennismaking/intake. In dat gesprek maken we nader kennis en ga ik verder in op datgene waar je graag in wilt groeien. Ook kijken we of ik jou/jullie de juiste hulp kan bieden en of er voldoende klik is voor een vervolgafspraak.

Tarieven

Individuele gesprekken: € 80,- per 60 min.
EFT Relatiegesprekken: € 80,- per 60 min. (relatiegesprekken zijn 1,5 uur). Loopt een gesprek uit, dan breng ik de kosten hiervan per 15 minuten in rekening (€ 20,00). En als een gesprek korter is, dan bereken ik per kwartier minder.

E-mail of telefonisch contact: vanaf 15 minuten naar rato.
Het tarief is inclusief voorbereiding op de sessie, eventuele correspondentie met verwijzer en eventuele overleg met huisarts of andere zorgverleners.

Indien het voor jou om wat voor reden dan ook niet mogelijk is de gesprekskosten te betalen en er ook geen andere mogelijkheden zijn (b.v. diaconie, familie die bijspringt), is een lager tarief bespreekbaar. Graag aangeven tijdens het eerste gesprek.

Vergoedingen individuele gesprekken

De meeste therapeuten in Nederland zijn niet BIG-geregistreerd en vallen daarmee, indien ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Verrijk je Relaties is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT waardoor individuele therapie door diverse ziektekostenverzekeraars (deels) wordt vergoed. Relatietherapie wordt soms vergoed. Zie hieronder.

Als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt, dan is het mogelijk financieel voordeliger om een therapeut te zoeken die – zoals ik – in het aanvullende pakket valt. Je betaalt immers géén eigen risico. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn, of een totaalbedrag. Dit, in tegenstelling tot de behandeling door een psycholoog waarbij sowieso allereerst het eigen risico in rekening wordt gebracht. Valt de behandeling achteraf duurder uit an dien je dit zelf óók volledig bij te betalen.

De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in je aanvullende polis onder het kopje “alternatieve geneeswijzen”, “complementaire zorg” of “natuurgeneeskunde”.

Als je aanvullend verzekerd bent bij de volgende zorgverzekeraars kom je in 2023 voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, MenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie

Vergoedingen relatiegesprekken

Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt o.a. ook Nationale Nederlanden,  Ohra, Just.) De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. De omschrijving op de factuur zal, zoals ik heb doorgekregen van CZ, afdeling Alternatief (013-5938480 ), “Relatietherapie” zijn.

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend.
Het is altijd verstandig om de polis of zorgverzekeraar te raadplegen alvorens je met de therapie begint.

Afspraken maken en annuleren

Voor het maken van een afspraak kun je bellen, WhatsAppen of een bericht sturen via de site. Bijna altijd kun je binnen een of twee weken terecht.
Wil je een gemaakte afspraak wijzigen of annuleren, doe dit dan ruim van tevoren. Liefst  minimaal 48 uur . Bij afzeggen binnen 24 uur of helemaal niet afzeggen, reken ik de totale gesprekskosten (1 uur bij individueel en 1,5 uur bij meerdere partijen). Is er sprake van overmacht, dan delen we de kosten.

Betaling

Je ontvangt per mail een factuur en een betalingslink per Whatsapp. Ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen.

Overige belangrijke informatie

Verrijk je Relaties begeleidt niet als er sprake is van geweld. Ook niet als er sprake is van ernstige persoonlijkheidsproblematiek (mits er al een tijd sprake is van stabilisatie). Wel is het mogelijk een aantal overbruggingsgesprekken te hebben. Zo zit je niet helemaal zonder zorg als je op een wachtlijst staat.