Tarieven

Tarieven, Vergoedingen, Samenwerking

Voor een kennismakingsgesprek kun je via het contactformulier of telefonisch contact met mij opnemen. Als je het contactformulier gebruikt, neem ik daarna telefonisch contact met je op. In het kort hoor ik dan waarvoor je graag hulp wilt. Vervolgens maken we een afspraak voor  kennismaking/intake. In dat gesprek maken we nader kennis en ga ik verder in op datgene waar je graag in wilt groeien. Ook kijken we of ik jou/jullie de juiste hulp kan bieden en of er voldoende klik is voor een vervolgafspraak. Uiteraard kan het zijn dat je daar nog eerst even over na wilt denken.  Meer gedetailleerde informatie over de werkwijze vind je hier.

Tarieven

Individuele gesprekken: € 80,- per 60 min.
EFT Relatiegesprekken: € 80,- per 60 min. (relatiegesprekken zijn 1,5 uur)
Terugkomgesprek na 3 maanden: eerste uur gratis

Loopt een gesprek uit, dan breng ik de kosten hiervan per 15 minuten in rekening (€ 20,00).

E-mail of telefonisch contact: vanaf 15 minuten naar rato.
Afspraken in de avonduren is bij uitzondering mogelijk: € 5,- extra.

Het tarief is inclusief voorbereiding op de sessie, eventuele correspondentie met verwijzer en eventuele overleg met huisarts of andere zorgverleners.

Indien het voor jou om wat voor reden dan ook niet mogelijk is de gesprekskosten te betalen en er ook geen andere mogelijkheden zijn (b.v. diaconie, familie die bijspringt), is een lager tarief bespreekbaar. Graag aangeven tijdens het eerste gesprek.

Vergoedingen individuele gesprekken

Het is mogelijk om voor individuele psychosociale therapie via sommige aanvullende verzekeringen een vergoeding te krijgen.

In 2022 komt individuele psychosociale therapie van Vergoedbare CAT-Therapeuten voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende pakket bij: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden ZorgMenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ

Vergoedingen relatiegesprekken

Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt ook Nationale Nederlanden en Ohra). De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie.
Verder wordt relatietherapie in de GGZ niet vergoed.

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Afspraken maken en annuleren

Voor het maken van een afspraak kun je bellen, WhatsAppen of een bericht sturen via de site. Bijna altijd kun je binnen een of twee weken terecht.
Wil je een gemaakte afspraak wijzigen of annuleren, doe dit dan ruim van tevoren. Liefst  minimaal 48 uur . Bij afzeggen binnen 24 uur of helemaal niet afzeggen, reken ik de totale gesprekskosten (1 uur bij individueel en 1,5 uur bij meerdere partijen). Is er sprake van overmacht, dan delen we de kosten.

Betaling

Vrij snel na het gesprek ontvang je per mail een factuur en een betalingslink per Whatsapp. Ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen.

Overige belangrijke informatie

Verrijk je Relaties begeleidt niet als er sprake is van geweld. Ook niet als er sprake is van ernstige persoonlijkheidsproblematiek (mits er al een tijd sprake is van stabilisatie). Wel is het mogelijk een aantal overbruggingsgesprekken te hebben. Zo zit je niet helemaal zonder zorg als je op een wachtlijst staat.
Ik heb veel collega’s in mijn netwerk. Als ik denk dat je beter bij iemand anders op je plek bent, dan kan ik een aantal namen aan jou doorgeven.

Samenwerking
Jij verdient de beste hulp! Ik werk samen met huisartsen en andere hulpverleners zoals psychologen, voorgangers, ouderlingen/oudsten, diëtisten enz. Ik geloof dat een goede afstemming in het belang is van jou. Uiteraard doe ik dat niet zonder schriftelijke toestemming van jou!